У Вінниці затримали іноземця, який готував підпали автомобілів ЗСУ за завданням ФСБ

У Вінниці затримали іноземця, який готував підпали автомобілів ЗСУ за завданням ФСБ

18:47 Серпень 6, 2024

Події 537 3 хвилини

Magyar

Служба безпеки України та Національна поліція затримали у Вінниці іноземця, який за завданням ФСБ Росії готував нову серію підпалів автомобілів Сил оборони України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Зловмисник, який прибув з сусідньої країни, мав завдання здійснити підпали службових автомобілів Збройних сил України. Ці транспортні засоби, які раніше були задіяні на фронті, проходять технічне обслуговування в Вінниці.

Російська спецслужба “відрядила” агента до України для виконання ворожого завдання. Після прибуття до Вінниці іноземець оселився у знайомого і самостійно розпочав пошуки військових авто.

Щоб знайти ціль, зловмисник вночі відвідав СТО, де знаходився позашляховик українських захисників. Спочатку він сфотографував автомобіль, щоб погодити його з російським куратором. Після отримання інструкцій від ФСБ, агент придбав дві каністри з бензином і підпалив військовий автомобіль.

Для отримання додаткової “оплати” від окупантів, іноземець знімав процес загоряння на камеру свого телефону. Це відео ФСБ планувала використовувати в інформаційно-психологічних спецопераціях для розхитування ситуації в прикордонному регіоні.

Після цього планувалося продовження серії підпалів на території Вінниці. Однак співробітники СБУ затримали зловмисника по “гарячих слідах”. У нього вилучено саморобну запалювальну суміш, мобільні телефони та банківські картки, що підтверджують його співпрацю з російськими спецслужбами.

Наразі слідчі СБУ повідомили іноземцю про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Зловмисник перебуває під вартою і йому загрожує до 8 років тюрми.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня