Ухилення від сплати 200 млн грн податків. Прокуратура повідомила про підозру блогеру-мільйонеру Слобоженку

Ухилення від сплати 200 млн грн податків. Прокуратура повідомила про підозру блогеру-мільйонеру Слобоженку

19:16 Серпень 16, 2024

Події 364 2 хвилини

Magyar

Відомому столичному блогеру повідомили про підозру в умисному ухиленні від сплати 200 млн грн податків та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом. Про це у п’ятницю, 16 серпня, повідомили на сторінці Офісу генерального прокурора в Telegram.

За словами джерел NV в правоохоронних органах, йдеться про блогера Олександра Слобоженка.

За даними слідства, з січня 2020 по серпень 2023 року підозрюваний отримав необґрунтовані доходи, які перевищують мільярд гривень в еквіваленті за курсом НБУ. Ці кошти, повідомляє прокуратура, блогер отримав через незареєстровану компанію, що займалася арбітражем інтернет-трафіку.

«Аби приховати фактичні суми доходів, підозрюваний переводив кошти у криптовалюту з використанням платіжних систем та електронних гаманців, зареєстрованих на нього та його довірених осіб. Надалі кошти обготівковували та отримували в пунктах обміну валют на території Києва та в інших містах», — йдеться в повідомленні.

Активи блогер не задекларував, а податки з них не сплачував. Таким чином, за даними Офісу генпрокурора, держава недоотримала 213 мільйонів гривень.

Частину цих коштів блогер використав для придбання елітної нерухомості та автомобілів преміумкласу, оформлюючи їх на своїх родичів та близьких осіб, додають правоохоронці.

Прокуратура шукає інших учасників злочину.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня