Мегаяхта затонула біля берегів Сицилії: зник британський мільйонер і ще п'ятеро людей

Мегаяхта затонула біля берегів Сицилії: зник британський мільйонер і ще п'ятеро людей

21:00 Серпень 20, 2024

Події 595 3 хвилини

Magyar

Британський технологічний магнат Майк Лінч опинився серед шести зниклих безвісти після того, як супер’яхта Bayesian, що постраждала від шторму, затонула біля берегів Сицилії.

Про це пише Daily Mail.

Дружина Лінча опинилася серед 15 врятованих, а водолази обстежують уламки судна на глибині 50 метрів і поки виявили тільки тіла суднового кухаря. Ще шість пасажирів, зокрема й британський технологічний магнат Майк Лінч, вважаються зниклими безвісти.

Розкішна вітрильна яхта була пришвартована біля узбережжя Портічелло, недалеко від Палермо, коли близько 5 ранку на цей район наринув сильний шторм, який зірвав судно з якоря і затопив його.

Дружина Лінча Анджела Бакарес була серед п’ятнадцяти осіб, врятованих із 55-метрової яхти, на борту якої перебували десять членів екіпажу, власник і 11 гостей.

Серед тих, кого врятував вітрильний човен, що був неподалік, були також однорічна дівчинка та її батьки, проте доля шістьох пасажирів, серед яких є громадяни Великої Британії, США та Канади, залишається невідомою.

Водолази відчайдушно шукають уламки Bayesian, які знаходяться на дні моря на глибині 50 метрів. Сьогодні на місці, де затонула яхта, було знайдено тіло кока.

За даними італійських ЗМІ, є побоювання, що ті, кого досі вважають зниклими безвісти, опинилися замкненими у своїх каютах. Раніше водолази повідомляли, що бачили “тіла через ілюмінатори” яхти.

“Ця яхта була вся у вогнях. Близько 4:30 ранку вона зникла. Красива яхта, на якій була вечірка. Звичайна відпустка, проведена щасливо в морі, перетворилася на трагедію. Вона була зовсім поруч із портом, вони могли сховатися, але шторм застав їх зненацька”, — розповів свідок корабельної аварії.

Корабельна аварія сталася всього за кілька тижнів після того, як у червні суд присяжних у Сан-Франциско виправдав Майка Лінча за кримінальними звинуваченнями, у такий спосіб виправдавши підприємця після 12-річної судової тяганини з приводу продажу його фірми Autonomy компанії Hewlett-Packard за 11 мільярдів доларів у 2011 році.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня