Жителю Північної Кореї вдалося пішки втекти до Південної Кореї через замінований кордон, який посилено охороняється

Жителю Північної Кореї вдалося пішки втекти до Південної Кореї через замінований кордон, який посилено охороняється

19:09 Серпень 21, 2024

Події 335 2 хвилини

Magyar

Чоловік із КНДР успішно перетнув демілітаризовану заміновану зону між двома Кореями, що посилено охороняється, і пішки перейшов на територію Південної Кореї, повідомили південнокорейські військові.

Після закінчення війни між двома Кореями десятки тисяч північнокорейців утекли на південь. Майже всі вони вибралися з країни через Китай, лише небагатьом вдалося перетнути міжкорейський кордон.

За словами військових з Південної Кореї, наразі влада вивчає справу чоловіка, який прибув з КНДР, щоб з’ясувати, як він зміг перейти кордон та причини його втечі.

Згідно з даними південнокорейського інформагентства Yonhap, згаданий громадянин був посадовцем північнокорейської армії, і йому допомогли південнокорейські військові. За інформацією ЗМІ, утікач був одягнений у військову форму Північної Кореї.

Це вже другий випадок успішної втечі з Північної Кореї в Південну за останні два тижні. На початку серпня чоловік перетнув морський кордон між двома країнами, який також суворо контролюється.

Кількість утікачів з КНДР значно зменшилася після 2020 року, коли Пхеньян надійно закрив свою ділянку кордону з Китаєм через епідемію коронавірусу й відкрив її лише минулого року.

(MTI)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня