Чергова трагедія на Ла-Манші, вісім біженців втратили життя

Чергова трагедія на Ла-Манші, вісім біженців втратили життя

14:11 Вересень 16, 2024

Події 257 3 хвилини

Magyar

Щонайменше вісім людей загинуло, намагаючись потрапити з Франції до Великобританії. На гумовому човні перебувало близько 50 людей, більшість із них вдалося врятувати після того, як човен почав тонути поблизу французького узбережжя.

Гумовий човен почав тонути о першій годині ранку в неділю в регіоні Па-де-Кале, на північ від узбережжя Булонь-сюр-Мер. Човен потрапив у біду невдовзі після відпливу від берега, тому рятувальники швидко дісталися до біженців. На човні перебувало близько 50 осіб.

Це сталося всього за кілька тижнів після того, як десяток людей загинуло під час подібного переходу із Франції до Британії. Четвертого вересня 2024 року загинуло дванадцять нелегальних мігрантів, коли їхній надувний човен розірвався на частини.

Те, що в Ла-Манші за короткий проміжок часу сталися дві великі аварії, може привернути увагу британського та французького урядів до найбільших проблем міграції. За даними джерел BBC, цього року протоку вже перетнула щонайменше 21 тисяча осіб.

Внутрішня політика Великобританії також відіграє свою роль.

Питання нелегальних мігрантів, які перетинають Ла-Манш, було однією з головних тем британських парламентських виборів у липні, де переконливу перемогу здобула Лейбористська партія на чолі з Кейром Стармером.

Одним із перших заходів, вжитих новим британським урядом, було скасування плану, який критикували правозахисні групи, щодо відправлення деяких мігрантів, які прибувають на невеликих човнах до Руанди замість того, щоб їм було дозволено шукати притулку в Британії.

Стармер назвав план трюком і натомість вирішив використати частину грошей, заощаджених завдяки відмові від програми, на посилення прикордонних сил, щоб розправитися з бандами, які сприяють прибуттю нелегалів.

Дедалі більше людей намагається перетнути протоку

Морські сили Франції заявили, що за останні 48 годин знову зросла кількість людей, які намагалися перетнути Ла-Манш, загалом зафіксовано 18 спроб. Однак у нелегальних мігрантів часто виникають проблеми, тому зокрема з п’ятниці на суботу береговій охороні довелося рятувати щонайменше 200 людей.

За даними Міжнародної організації з міграції ООН, цього року в Ла-Манші загинуло 45 біженців – це найбільший показник, відомий із 2021 року.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня