Затримано трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи Укрзалізниці на Буковині

Затримано трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи Укрзалізниці на Буковині

16:35 Вересень 17, 2024

Події 316 2 хвилини

Правоохоронці затримали трьох поплічників рф у Чернівцях. Фігуранти готували серію підпалів на об’єктах Укрзалізниці на замовлення російських спецслужб.

Про це повідомила СБУ.

Зазначається, що двоє із затриманих – рідні брати, а третій – їхній спільний знайомий. Фігуранти були завербовані російською спецслужбою через Телеграм-канали. Спочатку підривною діяльністю займалися лише брати. На початку вересня на них вийшов російський куратор і дав тестове завдання: за невелику винагороду зробити сім провокативних графіті на різних вулицях Чернівців. Після цього представник російської спецслужби запропонував серйознішу роботу – підпалювати релейні шафи, що мало зірвати рух залізницею в регіоні.

Зловмисники вчинили перший підпал, а на другий – залучили свого знайомого безробітного чернівчанина. Всі наступні підпали вони планували здійснювати втрьох.

СБУ і Національна поліція запобігли подальшим підпалам і затримали всіх трьох чоловіків. Під час обшуків у їхніх помешканнях вилучено мобільні телефони із доказами підривної діяльності на користь рф

Фігурантам повідомили про підозру – диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Вони перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня