У Китаї напали з ножем на японського хлопчика

У Китаї напали з ножем на японського хлопчика

11:31 Вересень 20, 2024

Події 542 2 хвилини

Magyar

У Китаї зловмисник напав із ножем на десятирічного японця, який у четвер помер від отриманих травм у лікарні, – повідомив міністр закордонних справ Японії.

Інцидент стався у південному китайському місті Шеньчжень у середу вранці. По дорозі у школу на дитину напав 44-річний чоловік. Хлопець був учнем японської школи в Шеньчжені. Нападник був затриманий на місці, повідомляють місцеві правоохоронці. 

«Ми вважаємо цей інцидент надзвичайно серйозним», – заявив міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава. Він також повідомив, що Токіо закликало Китай надати детальну інформацію про обставини інциденту та вжити суворих заходів безпеки.

У середу, в день нападу, була річниця диверсії в Маньчжурії 1931 року, яка спровокувала війну між Китаєм і Японією.

Це не перший напад, який трапився біля японського навчального закладу в Китаї. У червні чоловік напав на автобус японської школи в Сучжоу, східний Китай. Під час цього інциденту загинув громадянин Китаю, який своїм тілом захистив японку та її дитину від нападника.

(MTI)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня