Підозрюваний у замаху на Трампа залишив записку з наміром вбити експрезидента

Підозрюваний у замаху на Трампа залишив записку з наміром вбити експрезидента

20:00 Вересень 24, 2024

Події 199 3 хвилини

Magyar

Підозрюваний у спробі вбивства Дональда Трампа на полі для гольфу у Флориді Раян Веслі Роут, залишив записку, в якій йдеться, що він мав намір вбити колишнього президента США.

Про це йдеться у заяві американських прокурорів, надісланій до суду.

Записка була серед документів, поданих до федерального суду у понеділок. У ній Роут зізнався, що спланував напад на Трампа і навіть передбачив його провал.

„Це був замах на Дональда Трампа, але я вас підвів. Я намагався щосили і вклав у це сміливість, на яку був здатний. Тепер вам належить завершити роботу; і я запропоную 150 тисяч доларів тому, хто зможе її завершити”, — йдеться у записці

Роут також заявив, що Трамп не здатний бути президентом

За словами прокурорів, записку знайшли у коробці, яку підозрюваний залишив у будинку свого друга за кілька місяців до стрілянини. За даними слідства, це „свідчить про те, що він планував вбивство протягом тривалого часу”.

Зазначається, що правоохоронці, обшукуючи позашляховик Роута, знайшли „рукописний список дат у серпні, вересні та жовтні 2024 року та місць, де колишній президент з’являвся або мав бути присутнім”.

Слідчі також знайшли шість мобільних телефонів — у тому числі той, який містив пошуковий запит Google про те, як проїхати з округу Палм-Біч до Мексики, 12 пар рукавичок, водійські права на право водіння авто на Гаваях, на ім’я Роута та паспорт.

У заяві також прокурори стверджують, що мобільний телефон підозрюваного неодноразово підключався до стільникових веж поблизу гольф-клубу Трампа та його будинку у Флориді в період з 18 серпня по 15 вересня.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня