Аргентина вимагає ордера на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро

Аргентина вимагає ордера на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро

20:14 Вересень 24, 2024

Події 229 3 хвилини

Magyar

Федеральна палата Аргентини ухвалила рішення доручити судді Себастьяну Рамосу запросити міжнародний ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро для допиту в Аргентині щодо порушень прав людини.

Про це пише видання LA NACION.

„Було встановлено, що у Венесуелі є систематичний план репресій, насильницьких зникнень, тортур, вбивств та переслідувань частини цивільного населення, який розвивається щонайменше з 2014 року до сьогодні”, — йдеться у тексті рішення.

Рішення ухвалили судді за скаргою організації, яку очолює американський актор Джордж Клуні разом зі своєю дружиною Амаль. У скарзі просили допитати Мадуро щодо можливої участі у злочинах проти людяності.

Після перерахування свідчень жертв та міжнародних звітів про порушення прав людини, судді зазначили: „Ми спостерігаємо, що свідчення яскраво відображають пережиті потерпілими події — які, здається, демонструють загальну схему державних дій — і відображаються у різних звітах міжнародних організацій, що висвітлюють суперечливі аспекти правової держави у Венесуелі, переслідування — викрадення, тортури, вбивства — цивільного населення та небажання дотримуватися демократичних норм”.

„Ці обставини показують, що на цьому етапі процесу зібрані докази є достатніми для того, щоб суддя першої інстанції негайно викликав Ніколаса Мадуро Мороса та Діосдадо Кабельйо для надання свідчень як підозрюваних”, — додали вони.

Судді також зазначили, що, враховуючи „тяжкість та значущість фактів, а особливо те, що вони звинувачуються у виконанні самою структурою венесуельської держави, і що ці дії продовжуються до сьогодні, з метою уникнення перешкоджання розслідуванню, припинення злочинної діяльності та запобігання майбутнім жертвам порушень прав людини, слід розпорядитися про негайний арешт — через Інтерпол — Ніколаса Мадуро Мороса з метою екстрадиції до Аргентини”.

Те ж саме має відбутися „щодо структур командних організацій, які були ідентифіковані, або тих, хто ще не ідентифікований”, — йдеться у 20-сторінковому рішенні.

У цій справі розслідуються Ніколас Мадуро та близько 30 інших обвинувачених, серед яких Діосдадо Кабельйо, міністр внутрішніх справ та юстиції Венесуели. Позивачами виступають адвокат Томас Фаріні Дуґґан разом з міністром безпеки Буенос-Айреса та членом Аргентинського форуму за демократію в регіоні (Fader) Вальдо Вольф.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня