Лубінець повідомив про насилля над дітьми в навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині

Лубінець повідомив про насилля над дітьми в навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині

14:56 Вересень 28, 2024

Події 173 2 хвилини

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через фізичне, психологічне та сексуальне насильство над дітьми з боку директора реабілітаційного центру на Львівщині.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець про це повідомив у Telegram.

Відомо, що Лубінець отримав інформацію, що директор центру публічно принижував дітей та погрожував побиттям та поміщенням до психіатричної лікарні.

«Мною було отримано відомості щодо можливого здійснення фізичного, психологічного та сексуального насилля щодо дітей директором навчально-реабілітаційного закладу на Львівщині», – йдеться у повідомленні.

Омбудсмен ініціював перевірку закладу, де розміщують найвразливіші категорії дітей: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та дітей з особливими освітніми потребами.

Лубінець додав, що вони зафіксували свідчення дітей про те, що директор закладу здійснював дії сексуального характеру стосовно дівчат-вихованок закладу, публічно принижував, а також погрожував побиттям та поміщенням до психіатричної лікарні.

«Що шокувало: останні пів року діти та інші особи в їх інтересах зверталися із заявами до Національної поліції, місцевої служби у справах дітей та департаменту освіти, проте не отримали жодного реагування. Навпаки, за кожну скаргу на умови утримання чи поведінку працівників закладу отримували побиття палками та приниження», – наголосив він.

Відтак до закладу було викликано представників Нацполіції та органи прокуратури, які задокументували факти порушення. Наразі відкрито кримінальне провадження.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня