НАБУ розшукує проректора харківського університету у справі Харківобленерго

НАБУ розшукує проректора харківського університету у справі Харківобленерго

16:56 Вересень 30, 2024

Події 0 2 хвилини

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Романа Шабанова, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до справи за підозрою колишнього виконувача обов’язків генерального директора «Харківобленерго» Костянтину Логвиненку та інших у заволодінні 12,5 млн грн та замаху на заволодіння ще 120 млн грн.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті НАБУ.

«Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні, а саме Шабанова Романа Івановича за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться у повідомленні.

У Національному винесли ще одну постанову про розшук фігуранта схеми про заволодіння коштами на Харківщині.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про проректора з науково-педагогічної роботи, соціально-економічних і правових питань Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди Шабанова, який також за сумісництвом обіймає посаду директора харківського електротехнічного заводу «Енергоміра». Цей завод займається виробництвом лічильників електроенергії. У справі Харківобленерго якраз досліджують схему закупівлі лічильників. Власником цього заводу є білоруське підприємство з такою самою назвою.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня