На Тайвань обрушився тайфун «Кратон»

На Тайвань обрушився тайфун «Кратон»

13:53 Жовтень 4, 2024

Події 128 2 хвилини

Magyar

Жертвами тайфуну «Кратон», який обрушився на велике портове місто Гаосюн на південному заході Тайваню з поривчастим вітром і проливним дощем, наразі стало двоє людей, повідомили в місцевій метеорологічній службі Тайваню.

За прогнозами метеорологічної служби, тайфун буде рухатися спочатку на північ, а потім на північний схід із поривами вітру 126 кілометрів на годину. Місцеве управління з питань надзвичайних ситуацій повідомило, що станом на ранок четверга тайфун забрав два життя, ще двоє людей вважаються зниклими безвісти, понад 200 людей отримали травми.

Через шторм влада Тайваню оголосила попередження для Гаосюна та сусіднього міста Пінтун. Внаслідок сильних дощів десятки тисяч домогосподарств у двох населених пунктах не мали води, а понад сто тисяч залишилися без електрики.

Через тайфун у 22 областях призупинили навчання. У південній частині острова було призупинено рух високошвидкісної залізниці та закрито 14 ділянок шосе. Міжнародний аеропорт Таоюань, найбільш завантажений аеропорт на острові, у четвер скасував 211 рейсів через погодні умови.

Як повідомили в метеорологічній службі Тайваню, кількість опадів, яка випала за п’ять днів через проливні дощі в гірських районах східного повіту Тайдун, досягла 1684 міліметрів.

Через тривалі сильні дощі і зсуви з небезпечних регіонів евакуювали понад десять тисяч людей. Влада попереджає про подальші можливі повені та зсуви.

index.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня