Десятки тисяч людей вийшли на пропалестинські демонстрації в Марокко, Туреччині та Пакистані

Десятки тисяч людей вийшли на пропалестинські демонстрації в Марокко, Туреччині та Пакистані

14:30 Жовтень 8, 2024

Події 348 2 хвилини

Magyar

Напередодні першої річниці скоординованої атаки терористичної організації ХАМАС на південні регіони Ізраїлю 7 жовтня минулого року десятки тисяч людей вийшли на пропалестинські демонстрації в Марокко, Туреччині та Пакистані.

Перед будівлею парламенту в Рабаті, столиці Марокко, тисячі людей зібралися, вимагаючи, серед іншого, розірвати дипломатичні відносини з Ізраїлем. 

На деяких транспарантах зазначалося: «Ми не визнаємо Ізраїлю».

Також були помічені опудала лідерів ХАМАСу і ліванського шиїтського ополчення Хезболла, яке користується підтримкою Ірану. Демонстрацію в Марокко організувала «Група дій для Палестини» спільно з альянсом лівих та ісламістських партій.

В Анкарі протест організували під гаслом «Опір геноциду – демонстрація на підтримку Палестини». Білал Ердоган, син президента Туреччини, також був присутній на демонстрації, на якій засуджували війну Ізраїлю в секторі Газа, розпочату у відповідь на терористичну атаку ХАМАС.

Подібні демонстрації відбулися в більш ніж шістдесяти міст Туреччини, де також були  опудала лідера ХАМАСу.

У Пакистані демонстрацію в столиці Карачі організувала найбільша ісламістська партія країни. За словами лідера партії Хафіза Наїма ур-Рехмана, мета їхньої ходи — «розбудити світ» і «дати Сполученим Штатам зрозуміти, що вони підтримують терористів».

Протягом цього дня пропалестинські та проізраїльські демонстрації відбулися також в Австралії й кількох європейських столицях, включаючи Лондон, Берлін, Париж і Рим.

(hirado.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня