Британська МІ5 попередила, що росія та Іран прагнуть дестабілізувати ситуацію у Великій Британії та Європі

Британська МІ5 попередила, що росія та Іран прагнуть дестабілізувати ситуацію у Великій Британії та Європі

09:36 Жовтень 14, 2024

Події 396 2 хвилини

Magyar

У вівторок, 8 жовтня, генеральний директор Служби безпеки Великої Британії (МІ5) Кен МакКаллум заявив про значне зростання кількості загроз національній безпеці з боку РФ та Ірану

Про це повідомляє Reuters.

За його словами, кількість розслідувань державних загроз зросла на 48% за останній рік.

Головними джерелами загроз очільник МІ5 назвав Росію та Іран, які, за його словами, використовують злочинців та довірених осіб для здійснення диверсій та дестабілізації ситуації у Великій Британії та Європі.

„ГРУ (російська військова розвідка, – ред.), зокрема, виконує постійну місію зі створення хаосу на британських і європейських вулицях: ми бачили підпали, саботаж і багато іншого. Небезпечні дії, що проводяться зі зростаючою безрозсудністю”, – наголосив він.

МакКаллум додав, що попри висилку понад 750 російських дипломатів з Європи та висилку останнього офіцера ГРУ з Великої Британії, загроза з боку Росії залишається високою.

Водночас Іран, за словами глави МІ5, стоїть за щонайменше 20 змовами проти Великої Британії з початку 2022 року, які могли призвести до загибелі людей. 

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня