Нацполіція: Всі повідомлення про замінування 14 жовтня були неправдивими

Нацполіція: Всі повідомлення про замінування 14 жовтня були неправдивими

15:35 Жовтень 15, 2024

Події 79 2 хвилини

Magyar

Усі повідомлення про замінування, що надходили на електронні адреси державних установ по всій Україні, виявилися неправдивими.

Про це повідомляє Національна поліція України.

14 жовтня по всіх регіонах України на електронні адреси органів влади, шкіл, бізнес-центрів, готелів, редакцій ЗМІ (зокрема „Українська правда”), посольств та інших об’єктів і відомств масово надійшли повідомленням про „загрозу терористичного акту” та „замінування”.

„Підрозділами поліції відпрацьовано всі заклади, про які надходили сигнали про замінування – всі вони виявились хибними.

Такі повідомлення – це почерк російських спецслужб, якими вони ведуть проти України гібридну війну, намагаючись спричинити масову паніку та виснажити систему державних та правоохоронних органів”.

У поліції повідомили, що переважна більшість повідомлень надійшла з російських IP-адрес. Опрацьовано понад 2000 викликів, в основному це інформація про мінування адмінбудівель.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня