Уряд Венесуели вчиняє катування та свавільні арешти – ООН

Уряд Венесуели вчиняє катування та свавільні арешти – ООН

14:52 Жовтень 18, 2024

Події 0 2 хвилини

Magyar

Влада Венесуели здійснила серйозні порушення прав людини під час президентських виборів у липні в рамках скоординованого плану, спрямованого на те, щоб змусити замовкнути протестувальників, і для придушення опозиціонерів, йдеться у звіті ООН, опублікованому у вівторок.

Правопорушення включають свавільні арешти, тортури, зникнення людей та сексуальне насильство. Серед жертв правопорушень – діти та люди з інвалідністю.

Зазначений звіт – розширена версія розслідування, результати якого були опубліковані минулого місяця, в якому задокументовано порушення з боку венесуельського уряду, сил безпеки та проурядових цивільних збройних груп до, під час і після виборів. Згідно з документом, від ув’язнених намагалися вибити зізнання у вчиненні тяжких злочинів, наприклад, у скоєнні терактів.

У документі наголошується, що за відсутності доказів та адвокатів потерпілі опинилися в особливо вразливій ситуації.

Після президентських виборів 28 липня лояльний до правлячої партії виборчий комітет оголосив переможцем Ніколаса Мадуро. Результати виборів, посилаючись на відсутність прозорості та чесності процесу, окрім венесуельської опозиції, не визнали зокрема США та низка країн Латинської Америки. Опозиція, посилаючись на масові зловживання під час виборчого процесу, оголосила переможцем свого кандидата Едмундо Гонсалеса Уррутію.

Перед президентськими виборами та після оголошення результатів у країні спалахнули протести, які були жорстоко придушені владою. За даними слідчого комітету ООН, під час останніх демонстрацій загинуло 25 людей, сотні отримали поранення.

MTI/hirado.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня