У Німеччині виявили перший випадок нового штаму віспи мавп

У Німеччині виявили перший випадок нового штаму віспи мавп

18:33 Жовтень 22, 2024

Події 0 2 хвилини

Інститут Роберта Коха (RKI) – німецьке агентство з контролю за захворюваннями – оголосило про перший виявлений в країні випадок зараження новим варіантом мавпячої віспи (mpox), який став поширюватись улітку цього року.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на DW.

У повідомленні RKI йдеться, що попри виявлення вірусу мавпячої віспи ризику його більшого поширення наразі немає, але інститут “дуже уважно стежить за ситуацією і в разі необхідності адаптує свої рекомендації”.

В Інституті Роберта Коха не надали жодної додаткової інформації про те, коли і в кого сталося перше інфікування.

У серпні Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) вдруге за два роки оголосила mpox глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я. Це сталося після поширення його спалаху з Демократичної Республіки Конго на сусідні країни.

Перший випадок захворювання на новий варіант мавпячої віспи межами африканського континенту був підтверджений у Швеції в середині серпня.

Симптоми віспи охоплюють висип, а також можливе підвищення температури, головний біль і біль у м’язах. Летальні випадки трапляються рідко, особливо в країнах з хорошою системою охорони здоров’я.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня