Супутник виробництва компанії «Боїнг» розпався в космосі

Супутник виробництва компанії «Боїнг» розпався в космосі

14:31 Жовтень 25, 2024

Події 163 3 хвилини

Magyar

Телекомунікаційний супутник, розроблений і виготовлений компанією «Боїнг», розпався після виведення на орбіту. Маршрут уламків супутника тримається на контролі.

Телекомунікаційний супутник, розроблений і побудований компанією «Боїнг», розпався незабаром після запуску. Супутниковий оператор Intelsat підтвердив «повну втрату» iS-33e, що вплинуло на користувачів у Європі, Африці та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Intelsat також заявив, що вжив заходів для проведення «всебічного аналізу» інциденту.

Щоб проаналізувати дані, ми консультуємося з виробником супутника, компанією «Боїнг», а також з урядовими органами, повідомили в Intelsat.

Сайт Міністерства оборони США SpaceTrack також підтвердив інцидент. Космічні сили США також заявили, що «наразі відстежують близько 20 одиниць уламків» супутника, повідомляє BBC.

Нещасливий «Боїнг»

Як відомо, двоє астронавтів залишаються заблокованими на Міжнародній космічній станції (МКС) після того, як капсула Boeing Starliner, на якій вони прибули в червні, виявилася непридатною для повернення. Згідно з планами, вони повернуться на Землю наступного року на космічному кораблі виробництва SpaceX.

З вересня компанія бореться зі страйком, до якого долучилося понад 30 тисяч працівників заводу комерційних реактивних літаків. Минулого тижня компанія заявила, що з листопада почне звільняти 17 тисяч працівників.

У липні «Боїнг» погодився визнати себе винним за одним пунктом звинувачення в змові з метою збагачення та виплатити щонайменше 243,6 мільйона доларів через порушення угоди про відкладений судовий розгляд 2021 року. Угода стосувалася двох літаків 737-MAX. Практично ідентичні авіакатастрофи забрали життя 346 людей.

 (index.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня