Китай закриває на карантин місто-мільйонник через смертельний коронавірус

Китай закриває на карантин місто-мільйонник через смертельний коронавірус

12:44 Січень 23, 2020

Події 2392 2 хвилини

Влада Китаю з ранку четверга закрили на в’їзд і виїзд місто Ухань провінції Хубей, де стався спалах коронавіруса 2019-nCoV. За офіційними даними, новим коронавірусом заразилися вже майже 600 людей.

Всесвітня організація охорони здоров’я визначила новий вірус з Китаю 2019-nCoV, який вперше було діагностовано у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина. На території Китаю зафіксовано понад 500 випадків захворювання вірусною пневмонією, 17 осіб померли. Однак британські епідеміологи вважають, що кількість заражених може значно перевищувати офіційні дані і досягати 4000 чоловік.

Окремі випадки захворювання також було виявлено у Японії, Південній Кореї, Таїланді і США. В американських аеропортах застосовуються тепловізори для виявлення пасажирів з підвищеною температурою. Пасажирів з китайської провінції Ухань перенаправляють в аеропорти Нью-Йорка, Лос-Анджелеса, Сан-Франциско, Атланти і Чикаго, де проводиться скринінг на предмет зараження вірусом.

Варто зауважити, що Всесвітня організація охорони здоров’я скликала екстрене засідання комітету експертів, які повинні визначити, чи є новий коронавірус підставою для оголошення міжнародної надзвичайно ситуації.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня