Заарештований колишній керівник словацької поліції помер

Заарештований колишній керівник словацької поліції помер

18:14 Січень 1, 2021

Події 2780 3 хвилини

Magyar

Мілан Лучанський (Milan Lucansky), колишній керівник національної поліції Словаччини, який намагався покінчити життя самогубством у вівторок, у середу помер у лікарні, повідомило інформаційне агентство Словаччини TASR, що має статус суспільного ЗМІ, посилаючись на сім’ю чоловіка та повідомлення Міністерства юстиції.

За даними інформаційного агентства, Мілан Лучанський намагався накласти на себе руки у вівторок в СІЗО в Прешові, а в середу вдень помер у місцевій лікарні. Офіційних відомостей про точні обставини смерті колишнього високопосадовця на сьогодні немає.

Колишній очільник національної поліції був одним із високопосадовців, затриманих національною кримінальною агенцією Словацької Республіки (NAKA) під час спецоперції, проведеної у листопаді та грудні, що мала гучний резонанс. Серед арештованих колишні урядовці, зокрема колишні керівники поліції та розвідки, а також впливові підприємці.

Фігурантів звинуватили у корупції, відмиванні грошей, зловживанні службовим становищем та підтримці злочинної діяльності. Ряд затримань зазнав різкої критики з боку найсильніших членів нинішньої словацької парламентської опозиції – політиків попереднього уряду, які стверджують, що прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович використовує арешти для політичного рейтингу.

Справа начальника поліції, який загинув за трагічних обставин, була в епіцентрі уваги і майже три тижні тому, коли Лучанського довелося із камери доставити до лікарні з серйозною травмою голови, отриманою за незрозумілих дотепер обставин. Конкретні причини травми голови колишнього високопосадовця досі не з’ясовані, офіційні відомства лише виключили імовірність нанесення травм сторонніми особами.

Спроба самогубства та смерть спричинили подальшу критику уряду Ігоря Матовича. У зв’язку з інцидентом, у середу подав у відставку Іван Мілан, керівник Словацької пенітенціарної служби (ZVJS). А найсильніша у словацькому парламенті опозиційна партія, «Курс — соціальна демократія», яку очолює Роберт Фіцо, заявила про намір ініціювати скликання позачергової сесії парламенту та відкликання міністра юстиції Марії Колікової. Цей крок ексміністр внутрішніх справ Роберт Калінак обгрунтував тим, що колишній начальник поліції був узятий під варту, незважаючи на те, що заявляв про «психологічний терор» і що до цього часу в його справі не допитали жодного свідка чи інших підозрюваних.

 (origo.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня