Британські школярі отримали ноутбуки зі шпигунським програмним забезпеченням, пов'язаним із Росією

Британські школярі отримали ноутбуки зі шпигунським програмним забезпеченням, пов'язаним із Росією

20:05 Січень 22, 2021

Події 2405 3 хвилини

Magyar

Педагоги знайшли дивні файли на ноутбуках, розданих учням у школі в Бредфорді, – пише BBC. Пристрої отримали студенти, які не мають коштів для реалізації дистанційного навчання, введеного через епідемію коронавірусу.

Той факт, що на комп’ютерах є дивні файли, стало відомо на форумі, створеному для вчителів. Там також стало відомо, що партія ноутбуків, наданих британським школярам Міністерством освіти Великобританії в рамках урядової схеми Get Help With Technology (GHWT), містила попередньо встановлене шпигунське програмне забезпечення Gamarue.1, пов’язане з російськими органами, виявлене Microsoft у 2012 році.

Пізніше вчителі в інших закладах також зазначили, що комп’ютери, виділені британським урядом, теж не працюють належним чином, і цілком ймовірно, що вони піддалися дії того самого шкідника. Невідомо, коли і як вірус потрапив на пристрої.

Партія з 23 тис. комп’ютерів GeoBook 1E під управлінням Windows 10 була зроблена компанією Tactus Group. Залишається невідомим, скільки з них заражено.

Шкідливе ПО Gamarue було виявлено ще в 2011 році. Шкідливе По – «хробак, що забезпечує віддалений доступ до уразливих систем і поширюється через жорсткий диск».

Британське управління освіти розпочало розслідування з цього приводу. У своїй заяві вони також написали, що справа торкнулася лише кількох пристроїв, хоча точної кількості не вказується. ВВС також нагадало, що досі уряд Великобританії під час епідемії надав малозабезпеченим студентам приблизно 800 тисяч ноутбуків.

Джерело:  (hvg.hu)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
baner 1 baner 2
Новини дня