В Аравійському морі була вилучена значна партія зброї

В Аравійському морі була вилучена значна партія зброї

19:41 Травень 11, 2021

Події 2903 2 хвилини

Magyar

Корабель військово-морських сил США виявив незаконний вантаж, який містив тисячі одиниць озброєння, під час перевірки одного із суден в Аравійському морі.

На борту судна, яке плавало без прапора, виявили, зокрема, російські протитанкові ракети, китайські штурмові гвинтівки, кулемети та гранатомети, снайперські гвинтівки та іншу зброю, яка, імовірно, прямувала до Ємену й призначалася для хуситських повстанців, повідомляє інформаційне агентство AP.

Як зазначили в пресслужбі флоту США, військовий корабель відчалив з Ірану, тому Ісламська Республіка неодноразово пробувала порушити введене ООН ембарго на озброєння. Тегеран спростував звинувачення, заявивши, що вони не відправляли зброю до Ємену.

Під час планової перевірки USS Monterrey виявив корабель, переповнений зброєю. Його екіпаж допитали, а відтак відпустили. Зброю, загорнуту в зелений пластик, знайшли під палубою.

Останнім часом поставки зброї до Ємену, призначені головним чином для повстанців-хуситів, неодноразово конфіскувалися, що, у свою чергу, порушує міжнародне право. Терористична організація роками веде війну проти центральної влади за підтримки Ірану.

Вибух громадянської війни в Ємені значною мірою перетворився на проксі-війну між Саудівською Аравією та Іраном, спричинивши найстрашнішу гуманітарну катастрофу у світі. Збройну промисловість сильно підживлює конфлікт, оскільки в країну надходять величезні партії зброї.

Джерело: liner.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
baner 1 baner 2
Новини дня