Шрі-Ланка: унаслідок серйозної екологічної катастрофи масово гинуть черепахи

Шрі-Ланка: унаслідок серйозної екологічної катастрофи масово гинуть черепахи

10:57 Липень 5, 2021

Події 1999 2 хвилини

Magyar

Після того як судно, що перевозило небезпечні хімікати, загорілося й затонуло біля берегів Шрі-Ланки, на узбережжя викинуло сотні мертвих морських черепах. Експерти називають цей інцидент найсерйознішою техногенною екологічною катастрофою в історії країни.

Контейнерне судно X-Press Pearl, зареєстроване в Сінгапурі, загорілося 20 травня. Воно перевозило 1486 контейнерів, зокрема 25 тонн азотної кислоти та інших хімікатів і косметики. Корабель затонув 2 червня, коли рятувальна команда намагалася відбуксирувати його, пише The Guardian.

Російський капітан судна постав перед судом у четвер, але звинувачень досі не висунуто. Отруйні хімікати, які потрапили у воду, вбили 176 черепах, 20 дельфінів та чотирьох китів, заявив заступник прокурора на засіданні суду, що відбулося минулого тижня.

Місцеве телебачення показало кадри трупів тварин, викинутих на берег, безлічі пластикових гранул, а також волонтерів, які намагаються прибрати узбережжя. Значна частина вантажу мала пластикову основу, зазначив міністр навколишнього середовища Шрі-Ланки Махінда Амаравер.

Більшість загиблих тварин знайшли біля західного узбережжя, на ділянці, яка безпосередньо постраждала через аварію корабля.

Уряд обвинувачує у справі 15 осіб.

Влада скасувала заборону на риболовлю в постраждалих районах минулого тижня, хоча експерти кажуть, що загроза для морського життя нікуди не зникла.

Джерело: MTI/Origo

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
baner 1 baner 2
Новини дня