В Україні підтвердили випадок поліомієліту в маленької дитини

В Україні підтвердили випадок поліомієліту в маленької дитини

09:19 Жовтень 7, 2021

Події 1698 2 хвилини

Magyar

В Україні зафіксували та підтвердили випадок паралічу у 1,5 річної дитини, який був спричинений поліомієлітом. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Зазначається, що поліомієліт зафіксований у 1,5 річної дитини з Рівненської області. Хвороба викликана дериватом вакцинного штаму поліовірусів 2 типу (Sabin 2). Батьки дитини свідомо відмовились від щеплень, передбачених медичними стандартами, через релігійні переконання.

Перші симптоми проявились 1 вересня, вже 3 вересня дитина потрапила в лікарню з симптомами парезу нижніх кінцівок. Випадок зареєстрували як підозру на поліо – гострий в’ялий параліч та забезпечили необхідне обстеження та спостереження для з’ясування обставин.

Довідка

Поліомієліт — це гостре інфекційне захворювання. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше — через брудні руки, інфіковану їжу та воду.

Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована дитина і дорослий. Але найбільш сприйнятливі до вірусу поліомієліту діти віком до п’яти років. Тому перше щеплення діти отримують у перші місяці життя.

Симптоми: в більшості випадках хвороба спершу протікає непомітно, що погіршує шанси хворого на одужання, потім з’являються ознаки, які носять різний характер, що залежить від форми вірусу. Інкубаційний період хвороби становить 2–35 діб, частіше 7–14 діб.

Джерело

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
baner 1 baner 2
Новини дня