У столиці Сомалі стався вибух – обвалилися навіть стіни місцевих шкіл

У столиці Сомалі стався вибух – обвалилися навіть стіни місцевих шкіл

13:39 Листопад 26, 2021

Події 2389 3 хвилини

Magyar

Очевидці розповіли, що внаслідок масштабного вибуху в пожвавленій частині столиці Сомалі, Могадишо, у четвер уранці загинуло щонайменше п’ятеро людей, ще кілька зазнали поранень.

Солдати та рятувальники на місці вибуху в Могадишо 25 листопада 2021 року
фото: MTI/AP/Farah Abdi Warsameh

Терористичний акт вчинило екстремістське угруповання «Аш-Шабааб», яке перебуває в союзі з «Аль-Каїдою». Вибух біля району К4 у центрі міста виявився настільки потужним, що обвалилися навіть стіни сусідніх шкіл і були пошкоджені транспортні засоби.

«Нас сколихнув вибух, а потім ми оглухнули від стрілянини», – розповіла Reuters Мохамед Хусейн, медсестра сусідньої лікарні Осман. Вона додала, що її витягли з-під руїн обваленої стелі.

«Стіни нашої лікарні обвалилися. Школа навпроти нас теж була зруйнована. Я не знаю, скільки людей загинуло», – сказала вона.

Співробітник служби швидкої допомоги Амін Абдулкадір Адан підтвердив американському інформаційному агентству AP, що було п’ять смертей. Крім того, згідно з повідомленням, до лікарні доставили щонайменше 15 поранених. «Аль-Шабааб» у заяві, яку транслюють по андалузькому радіо, оголосив, що мішенями терактів стали західні чиновники, котрі супроводжували миротворчий конвой Африканського Союзу.

Очевидець Хасан Алі розповів AP, що з офіцерами були співробітники приватної охоронної компанії. За його словами, він бачив, як четверо з них зазнали поранень. Пов’язане з «Аль-Каїдою» угруповання «Аш-Шабааб» роками бореться проти центрального уряду Сомалі за встановлення власного правління на основі суворого ісламського права (шаріату).

Джерело: MTI/hirado.hu

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
baner 1 baner 2
Новини дня