У Житомирі зареєстрували перший «привезений» випадок коронавірусу

У Житомирі зареєстрували перший «привезений» випадок коронавірусу

16:09 Березень 19, 2020

Події 3562 2 хвилини

Мер Житомира Сергій Сухомлин буквально годину тому вже офіційно заявив, що в місті зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом. За словами очільника міста, лабораторним дослідженням було підтверджено наявність коронавірусної інфекції у 56-річного мешканця Житомира, який нещодавно прилетів з Австрії.

«У нас перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус у Житомирі. Житомирянин, який повернувся з Австрії, йому 56 років. Стан нормальний більш-менш», – заявив мер Житомира.

Загалом, станом на ранок сьогодні, 19 березня в Україні лабораторно підтверджено 16 випадків COVID-19, зокрема 2 летальні: Чернівецька область – 10 (1 летальний), Житомирська – 1 (летальний), Київська – 2, Донецька – 1, м. Київ – 2.

Протягом дня 18 березня до Центру громадського здоров’я надійшло 79 підозр на COVID-19 та було доставлено 128 зразків. Протестовано 35 зразків, виявлено 2 позитивні на COVID-19 (Київська і Донецька області). Вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України досліджує не лише зразки людей із підозрою інфікування, а і визначених контактних осіб.

Усього з початку 2020 року надійшло 260 повідомлень про підозру на COVID-19.

НЬЮЗМЕЙКЕР

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня