Нові випадки коронавірусу та продовження карантину

Нові випадки коронавірусу та продовження карантину

16:31 Березень 20, 2020

Події 4343 3 хвилини

Magyar

Станом на четвер загалом в Україні підтверджений 21 випадок зараження COVID-19 і три жертви. За даними ТСН, коронавірус виявили у 56-річної жінки, яка 18 березня померла в Івано-Франківську. Згодом Міністерство охорони здоров’я підтвердило смерть в Івано-Франківську.

«Пацієнтка поступила в лікарню у важкому стані. Тривалий час вона займалась самолікуванням і надто пізно звернулася до лікарів», – ідеться в повідомленні.

Міська влада Ужгорода у четвер заявила, що з 20 березня робота громадського транспорту на території міста тимчасово призупинена. В міськраді це рішення пояснили тим, що «надзвичайно складно забезпечити перевезення пасажирів не більше 10 осіб в одному транспортному засобі, як зобов’язує постанова Кабміну. Виникають конфліктні ситуації. Штрафи ж за порушення постанови – як на водія, так і на перевізника – дуже високі». Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міськради вирішила рекомендувати підприємствам, установам та організаціям забезпечити проїзд працівників автобусами у режимі регулярних спеціальних перевезень.

Таке ж рішення ухвалили і в Луцьку на Волині.

Обмеження руху комунального транспорту ускладнило потрапляння на роботу медиків. У Запоріжжі, до прикладу, це поставило під загрозу роботу швидких допомог. Багато медиків швидких там живуть у навколишніх селах, а міжміські рейси повністю припинені. Власники авто організовуються у соцмережах, щоб допомогти медикам добиратися на роботу, але це повністю не вирішило приблеми.

Оскільки ситуація в Запоріжжі не унікальна, Рада національної безпеки та оборони закликала ОДА розміщувати медпрацівників у готелях і хостелах, забезпечити їх транспортування до робочих місць та членів їх сімей необхідною допомогою.

У Закарпатській області прикордонники затримали чоловіка, який переправляв по річці медичні маски в Румунію. У четвер суд заарештував його на 10 діб.

Настоятель Києво-Печерської лаври УПЦ МП розкритикував українську владу за заклики обмежити релігійні обряди під час карантину через поширення коронавірусу. Натомість, у своєму зверненні до вірян митрополит закликав часто відвідувати церкви, оскільки причиною спалаху коронавірусу, на його думку, «є людський гріх». Митрополит закликав брати участь у колективній молитві, запросив вірян ходити в храм, причащатися самим і брати до причастя дітей.

(MTI)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня