У Франції відбуваються масові протести після призначення Макроном нового прем’єра

У Франції відбуваються масові протести після призначення Макроном нового прем’єра

09:24 Вересень 8, 2024

Події 197 2 хвилини

Magyar

У суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці по всій Франції на знак протесту проти рішення президента Емманюеля Макрона призначити Мішеля Барньє прем’єр-міністром.

Про це повідомляє агенція Reuters та Le Monde.

ЗМІ повідомляють, що багато демонстрантів виступили проти рішення Макрона, а деякі закликали президента піти у відставку.

Блок лівих, очолюваних ультралівою партією «Нескорена Франція» (LFI), звинуватив Макрона у запереченні демократії та крадіжці виборів після його відмови підтримати кандидата від альянсу «Новий народний фронт» (NFP), який здобув першість на липневому голосуванні.

У відповідь на призначення Барньє лідери лівих сил, профспілки та студентські організації закликали до масових протестів у суботу, а також не виключили можливих страйків 1 жовтня.Play Video

Партія LFI заявила, що по всій країні відбудеться 130 акцій протесту.

Зазначається, що NFP та ультраправа партія «Національне об’єднання» (RN) разом мають більшість і можуть домогтися відставки Барньє шляхом оголошення вотуму недовіри, якщо вони вирішать співпрацювати.

Протести проти призначення Барньє відбулися у Парижі, а також інших містах країни, включаючи Нант, Ніццу, Марсель та Страсбург.

Зокрема, поліція очікує, що у Парижі до акції протесту долучаться до 8 тисяч людей.

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня