На Канарських островах тисячі людей вийшли на вулиці, протестуючи проти масового туризму

На Канарських островах тисячі людей вийшли на вулиці, протестуючи проти масового туризму

15:25 Жовтень 22, 2024

Події 259 2 хвилини

Magyar

Тисячі людей вийшли на вулиці Канарських островів Іспанії, щоби висловити протест проти масового туризму, який, за словами демонстрантів, витісняє місцевих жителів з ринку житла.

На демонстрації під гаслом «Канарські острови мають свої межі» жителі островів Гран-Канарія, Тенеріфе, Ла-Пальма, Фуертевентура, Лансароте та Ель-Ієрро протестували проти змін у сфері туризму.

На океанському курорті Плайя-де-лас-Амерікас на Тенеріфе протестувальники скандували «цей пляж наш» у безпосередній близькості від туристів, які засмагали на пляжі. Активісти кажуть, що мільйони відвідувачів щороку виснажують природні ресурси островів, а також завдають шкоди навколишньому середовищу.

За даними уряду Іспанії, в демонстрації взяло участь щонайменше вісім тисяч осіб.

За даними статистичного управління Іспанії, із січня до вересня Канарські острови відвідало близько 9,9 мільйона туристів. Це на 10,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Для порівняння, за минулорічними даними, на островах проживало 2,2 мільйона осіб.

Подібні демонстрації цього року вже проходили в Барселоні, Малазі та Майорці, які також є популярними туристичними напрямками. За словами мітингувальників, туристи «заганяють» ціни на нерухомість і унеможливлюють життя місцевих жителів у центрі міст.

(MTI)

social
Слідкуйте за нами у соцмережах
subscribe
Хочеш читати новини поки нема інтернету?

Підпишись на спеціальний телеграм канал де кожна новина розміщена у повному обсязі. Твій телефон завантажуватиме новини у фоні тільки тоді, коли це можливо, і ти завжди будеш у курсі останніх подій.

Підписатися
subscribe
Підписка
Оформіть підписку
Приєднуйтесь до нашого списку розсилки, щоб отримувати актуальні новини на свою пошту.
Ми не розсилаємо спам, ми поважаємо вашу приватність.
Новини дня